Welcome
Accommondation
Access
Photos
Lefkada
Contact
Ελληνικά English Italian
home page
Λίγα λόγια...
Η Λευκάδα το νησί των ποιητών, το τέταρτο σε μέγεθος νησί του Ιονίου με μήκος 35 χμ και πλάτος 15 χμ βρίσκεται ανάμεσα από την Κέρκυρα και την Κεφαλονιά.

Είναι το μόνο νησί στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο με το αυτοκίνητό σας, χωρίς τη χρήση πλοίου ή ferryboat, μιας και συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα με μια πλωτή γέφυρα (περίπου 50 μ), η οποία επιτρέπει τη δωρεάν διέλευση τόσο των οχημάτων όσο και των πλοίων, ένα πολύ σημαντικό προτέρημα για τον επισκέπτη.

Στο καταπράσινο νησί μας που παντρεύει μαγικά το πράσινο της ελιάς και του κυπαρισσιού με το τουρκουάζ της θάλασσας θα έχετε την δυνατότητα να κολυμπήσετε σε μερικές από τις βραβευμένες και πιο γνωστές στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο παραλίες όπως το Πόρτο Κατσίκι (βραβευμένη ως η καλύτερη παραλία στην Ελλάδα!), το Κάθισμα, οι Εγκρεμνοί κ.α.

Η Λευκάδα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για wind-surf και kite-surf με την παραλία στο χωριό της Βασιλικής και την παραλία του Αι Γιάννη στη Χώρα οι οποίες είναι 2 από τις 10 καλύτερες παραλίες στο κόσμο για τα σπορ αυτά, ενώ επίσης προσφέρεται για ιστιοπλοΐα, αυτοκατάδυση με αναπνευστική συσκευή, παρά πέντε κ.α.

Η κατάφυτη ύπαιθρος του νησιού, προσφέρεται για όσους αγαπούν την πεζοπορία και τις περιπλανήσεις, ενώ τα σημαντικά θρησκευτικά μνημεία που υπάρχουν στο νησί, αποτελούν μαγνήτη για έναν μεγάλο αριθμό τουριστών στο να επισκεφτεί την περιοχή.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού λαμβάνουν χώρα θεσμοί όπως αυτοί των Γιορτών Λόγου και Τέχνης (1955), καθώς και του Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ (1962), που διατηρούνται έως σήμερα και περιλαμβάνουν θέατρο, μουσική, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, συνέδρια, βραδιές ποίησης, μπαλέτου, καντάδες, βαρκαρόλα, χορωδιακές βραδιές και συναυλίες.
Οι δρόμοι της πόλης γεμίζουν από χορευτές απ' όλο τον κόσμο, που για να μοιραστούν μαζί σας τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους.

Εκτός όμως από την πόλη της Λευκάδας, σε όλο όμως το νησί πραγματοποιούνται εκδηλώσεις όπως ο λευκαδίτικος γάμος, οι γιορτές κρασιού, τα 'Αη Γιαννιού τα Λάμπαρδα, σκακιστική βραδιά, λαϊκά δρώμενα όπως αλώνισμα, αναπαράσταση κατασκευής νοτιολευκαδίτικων κεραμιδιών κ.α.

Μην ξεχάσετε φεύγοντας από τη Λευκάδα να πάρετε μερικά από τα πασίγνωστα προϊόντα μας όπως είναι το σαλάμι αέρος, η λαδόπιτα, οι παγκοσμίως γνωστές φακές Εγκλουβής, τα παστέλια, τα μαντολάτα, η σουμάδα (αναψυκτικό από πικραμύγδαλο), αβγοτάραχο από το ιβάρι της λιμνοθάλασσας και πολλά άλλα.

Εκτός από τα φαγώσιμα αξίζει να ρίξετε και μια ματιά στα τοπικά χειροτεχνήματα, υφαντά, και τα φημισμένα λευκαδίτικα κεντήματα απαράμιλλης ομορφιάς.
Περίφημα είναι τα κεντήματα της Καρυάς, με μια ιδιαίτερη τεχνική κεντήματος που δεν απαντάται σε καμιά άλλη περιοχή της Ελλάδας.
Η γνωστή «Καρσάνικη βελονιά» είναι μία τεχνική κεντήματος εντελώς διαφορετική από κάθε άλλη βελονιά στον ελλαδικό χώρο και πέραν αυτού. Αποτελεί σύλληψη και δημιουργία των γυναικών της Καρυάς απ'οπου πήρε και το όνομά της.

περισσότερα για την Λευκάδα...
hello
click for details
join us on facebook